Sådan opbevarer du Bitcoin på en iPhone wallet

Teamet hos BetterCoins.dkPå skolebænken med Bitcoin

Sådan opsætter du en Bitcoin wallet til din iPhone, nemt, og hurtigt

En Bitcoin wallet er stedet, hvorgennem dine Bitcoins og andre kryptovalutaer bliver opbevaret. Din wallet benytter du til at sende, modtage og for at se din beholdning af kryptovalutaer. Den kan på mange måder sammenlignes med en digital pengepung eller en netbank for dine Bitcoins. Det er nødvendigt at have en wallet for at opbevare Bitcoins, men frygt ej, det er simpelt og behøves ikke at tage mere end 5 minutter at opsætte en wallet.

Der findes wallets til samtlige enheder fra computer og mobilen til hardware wallets, der er en form for USB-stik, der kun indeholder ens wallet. En god form for wallets er en wallet til ens smartphone. I denne guide af opsættelsen af en wallet tager vi afsæt i en wallet til iPhone kaldet Breadwallet. Breadwallet er en brugervenlig wallet beregnet til iPhone-brugere, der ønsker en wallet, der er enkel at opsætte samt løbende bruge. Vi gennemgår ned til mindste detaljer, hvorledes du opsætter Breadwallet, så du får en god og intuitiv Bitcoin wallet.

Trin 1 – Hent Breadwallet fra App Store

Første trin foregår som du ville installere en hvilken som helst anden applikation fra App Store. Åben App Store og søg efter Breadwallet. Nu er det blot at installere Breadwallet ned til din enhed.

På billedet ses det, hvorledes man installerer Breadwallet til sin iPhone fra App Store

Trin 2 – Opsæt Breadwallet på din enhed

Når Breadwallet er installeret på din iPhone skal du blot åbne den for at fortsætte opsættelsen af din wallet. Det er nemt og kræver ikke en videre forståelse for, hvorledes en wallet fungerer. Har du ikke haft en wallet på Breadwallet før, skal du klikke på Ny tegnebog, hvorefter du kan opsætte din wallet.

På billedet ses det, hvordan Breadwallet ser ud første gang man skal benytte den for iPhone

Når det er blevet gjort, skal du videre til det absolut vigtigste trin under opsættelsen, nemlig backup-processen. Backup-processen består af en gendannelsesætning. Du får denne vist ved at trykke på Generér gendannelsesætning.

Når man opsætter en ny Breadwallet skal man skrive sin gendannelsessætning ned, hvilket dette screenshot viser

På dette billedet hvordan advarslen for Breadwallet ser ud, når man skal skrive sin gendannelsesætning ned

Nu skal du holde tungen lige i munden. Hvis du skriver din gendannelsesætning forkert ned, kan du ikke få adgang til din wallet, hvis du mister din telefon eller den går i stykker. Derfor er det ufatteligt vigtigt, at den bliver skrevet korrekt ned. På samme måde   bør du aldrig opbevare din gendannelsesætning online, hverken i noter eller som et screenshot. Får andre fat i denne, kan de meget nemt tilgå din wallet, hvorefter de kan stjæle din beholdning. Skriv den derfor altid ned på to forskellige stykker papier – og opbevar dem på to forskellige lokationer, hvis du ønsker optimal sikkerhed. Det gør, at du altid har din gendannelsesætning stående et andet sted, hvis den ene skulle blive fanget i en brand eller oversvømmelse.

Her ses det hvorledes man får vist sin gendannelsessætning i Breadwallet under opsættelsen

Når du er sikker på, at du har skrevet den ned korrekt, skal du markere tjek-boksen, hvorefter du kan fortsætte med opsættelsen. Du bliver nu bedt om at vælge en adgangskode til din wallet. Det er en adgangskode, der skal benyttes, når du åbner din wallet, så andre ikke per automatik har adgang til din wallet, hvis de får fat i din telefon. Du bliver ligeså bedt om at bekræfte den, så du er sikker på, at du har skrevet den korrekt.

I Breadwallet skal du benytte en kode, når du skal åbne din wallet. Det er det, som ses på billedet

Næste trin er at bekræfte adgangskoden til sin wallet hos Breadwallet. Det er det som ses på billedet

Nu er opsættelsen færdig, og du kan nu benytte din wallet til iPhone.

Trin 3 – En hurtig gennemgang af Breadwallet

Her til sidst vil vi kortfattet gennemgå, hvordan du benytter dig af Breadwallet. Heldigvis er det en brugervenlig wallet, så man lærer at kende den med det samme. Når man åbner Breadwallet bliver man mødt af forsiden, hvor man kan sende Bitcoins ved at scanne en QR-kode eller skrive en adresse ind.

Her ses forsiden for Breadwallet til iPhone

Hvis man slider til venstre bliver man mødt med sin egen Bitcoin adresse samt tilhørende QR-kode, så folk nemt og hurtigt kan sende Bitcoins til din adresse. Klikker du på din Bitcoin adresse har du muligheden for at kopiere den fremfor at skulle skrive den efter.

Sådan ser ens Bitcoin adresse ud samt tilhørende QR-kode gennem appen Breadwallet

I Breadwallet har du også muligheden for at pille i indstillingerne. Er du ikke vant til Bitcoin, bør du aldrig røre de avancerede indstillinger, da der hurtigt kan opstå fejl. Der er dog et hav af indstillinger, som alle kan nemt kan ændre. Det inkluderer indstillinger såsom adgangskode, hvilken valuta der skal vises og om notifikationer ønskes. Indstillingerne vises ved at klikke på ikonet oppe i venstre hjørne.

Indstillingerne til Breadwallet kan ændres, hvilket er det, man ser på dette screenshot

I breadwallet er der et hav af indstillinger, der gør det muligt at ændre funktionerne i sin wallet som man ønsker

Nu er din wallet opsæt korrekt, og du er klar til at modtage dine første Bitcoins. Det kan gøres ved at købe dine Bitcoins her!

Husk at du altid selv er ansvarlig for, at din wallet er opsat korrekt – og er sikker, så du undgår værditab. BetterCoins.dk ApS fraskriver sig ethvert ansvar.