Sidst redigeret: 21-05-2018

Hos BetterCoins.dk gør vi meget for, at du er tryg ved at handle med os. Det indebærer også, at vi ønsker at opbygge en tillid hos dig til, at du ved, at dine personoplysninger er i trygge hænder hos os.

På denne side kan du læse vores privatlivspolitk, hvortil vi henviser til vore cookiepolitik, såfremt du ønsker at læse, hvorledes vi håndterer cookies. Dette kan gøres her.

1. Dataansvarlig virksomhed

Virksomheden, som er dataansvarlig for behandlingen samt opbevaring af dine personoplysninger er som følgende:

BetterCoins.dk ApS
Kochsgade 31D, 2. sal
5000 Odense C
support@bettercoins.dk

2. Kategorier af personoplysninger

Det er vigtigt for os, at vi udelukkende indsamler de nødvendige oplysninger om dig. Indenfor kan du se de enkelte kategorier af personoplysninger, som vi indsamler om dig:

Fulde navn, e-mailadresse, telefonnummer, Bitcoin adresse, Ethereum adresse, kontooplysninger (reg. – og konto nr.) og kopi af identifikationspapirer (pas, kørekort og sygesikringsbevis).

Ydermere behandler vi følgende oplysninger:

  • oplysninger om dine salgs – og købs-ordre placeret på BetterCoins.dk
  • oplysninger om dine henvendelser henvendt over e-mail samt andre support-platforme

Vi opbevarer og behandler ingen personoplysninger, der relaterer sig til din race og etnisk oprindelse, filosofisk, religiøs eller politisk overbevisning samt behandling af biometriske og genetiske datasæt. Vi vil under ingen omstændigheder anmode eller udspørge dig om sådanne oplysninger, hvorfor vi på det kraftigste opfordrer, at du aldrig fremsender eller oplyser os om sådanne oplysninger.

3. Personoplysninger fra eksterne kilder

Vi behandler ligeså personoplysninger fra eksterne kilder. Dette gøres oftest med det formål at forhindre såvel mindske svindel i forbindelse med vore tjeneste.

Disse kilder kan f.eks. være:
• offentlige myndigheder
• offentligt tilgængelige internetkilder (krak.dk, datacvr.virk.dk, 118.dk, blockchain.info, etherscan.com etc.)

Vi opbevarer aldrig personoplysninger hentet fra eksterne kilder. Disse benyttes udelukkende til at verificere eksisterende oplysninger, som du har tilsendt, hvorfor disse ikke hentes og opbevares.

4. Til hvilket formål og behandlingsgrundlag

Nedenfor kan du se en liste over hvilke formål samt behandlingsgrundlag, at vi indsamler dine personoplysninger.

4.1 Behandling af ordre

Den overvejende årsag til, at vi efterspørger såvel opbevarer personoplysninger om dig er for at efterleve bogføringslovens §10, kunne behandle din ordre samt i den forbindelse for at sikre, at du er den, som du giver dig ud for at være. Det indebærer oplysninger såsom fulde navn, telefonnummer, e-mailadresse, Bitcoin – såvel Ethereum-adresse og kontooplysninger (reg. – og konto nr.).

Eksempel:


Du køber Bitcoins. I den forbindelse oplyser du dit fulde navn, telefonnummer, e-mailadresse og Bitcoin adresse. Din Bitcoin adresse anvendes med det formål at levere dine Bitcoins, hvortil dit fulde navn anvendes for at vide, hvem det er, som vi handler med. Din e-mailadresse anvendes til at sende ordrebekræftelser samt til fremtidig kontakt, såfremt det er nødvendigt, hvor dit telenummer ligeså anvendes til fremtidig kontakt.


Behandlingsgrundlaget for disse oplysninger er at overholde vore forpligtelser til dig samt overholde gældende lovgivning i form af bogføringslovens §10. Dernæst er det for at sikre, at vore tjeneste ikke bliver benyttet til ulovlige formål.

4.2 Identifikationspapirer

I nogle tilfælde efterspørger vi kopier af dine identifikationspapirer, herunder pas, kørekort og sygesikringskort. Du er altid i din gode ret til at afslå vores efterspørgsel efter en kopi af dit identifikationspapir, hvorefter du ikke behøves at sende dit identifikationspapir. Vi forholder os dog ret at til at annullere din ordre i den forbindelse.

Eksempel:


Du er førstegangskunde – og køber Ethereum for kr. 10.000. Efter din ordreafgivelse samt indbetaling af kr. 10.000 sender vi en e-mail, hvorigennem vi efterspørger en kopi af pas eller kørekort. Efter modtagelse sammenligner vi oplysningerne på dit identifikationspapir med dine angivne oplysninger. Fatter vi ingen mistanke til svindel eller andre kriminelle formål behandler vi din ordre.


Behandlingsgrundlaget for disse personoplysninger er at sikre, at du er den, som du giver dig ud for at være. Det skyldes, at vi ønsker at forhindre vore tjeneste fra at blive anvendt til kriminelle formål samt forhindre såvel mindske svindel. Vi opererer desværre i en branche, hvor der eksisterer meget svindel, hvorfor vi bruger mange ressourcer på at forhindre dette.

4.3 Markedsføring

I enkelte tilfælde anvender vi dine personoplysninger til at markedsføre vore ydelser med nyhedsbreve, såfremt du har givet udtrykkeligt samtykke til dette. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbreve. Vi benytter ikke dine personoplysninger til at markedsføre vore tjenester til dig andetsteds end over e-mail.

Eksempel:


Du sælger Bitcoins. I forbindelse med dit salg giver du os dit udtrykkelige samtykke til, at vi må sende dig nyhedsbreve til din e-mailadresse. Disse nyhedsbreve kan f.eks. bestå af nyheder i forbindelse med lancering af en ny kryptovaluta.


Behandlingsgrundlaget for dette er, at vi ønsker at oplyse såvel markedsføre vores produkter samt tjenester.

5. Videregivelse af dine personoplysninger

I enkelte tilfælde videregiver vi dine personoplysninger. Dette tæller følgende:

  • leverandører (tekniske foranstaltninger, finansielle institutioner etc.)
  • offentlige myndigheder og institutioner (såfremt de har en dommerkendelse)
  • i andre henseender, hvor det er lovpligtigt for BetterCoins.dk ApS at videregive sådanne oplysninger

Dette vil oftest omfatte databehandlere, som vi samarbejder med for at vore systemer fungerer. Disse databehandlere opbevarer og behandler vores data, hvorfor de ikke må benytte dem til eget formål. I de fleste henseender vil dataene også være end-til-end krypteret, hvorfor de oftest ikke engang kan tilgå disse data.

6. Opbevaring af dine personoplysninger

Vi reviderer løbende vores sikkerhedskontrol for at optimere sikkerheden omkring, hvorledes vi behandler såvel opbevarer personoplysninger. Det gør vi for at sikre, at vores opbevaring af dine personoplysninger altid lever op til de nyeste standarder for at mindske risikoen for, at de kommer i forkerte hænder.

  • Alle personoplysninger relateret til et gældende køb (fulde navn, Bitcoin adrsse, Ethereum adresse, konto oplysninger etc) bliver opbevaret i 5. år for at efterleve bogføringsloven.
  • Alle kopier af identifikationspapirer (pas, kørekort og sygesikiringsbevis) bliver som hovedregel opbevaret i 5. år. Disse opbevares i et sikkert og fortroligt miljø – med end-til-end kryptering – og opbevares med henblik på at mindske samt forhindre fremtidig svindel.
  • Oplysninger relateret til din adfærd på vore hjemmeside (IP-adresse, besøgte sider etc.) bliver opbevaret i 5. år. Disse opbevares også med henblik på at forhindre samt mindske svindel.

På nuværende tidspunkt er ovenstående tidsrammer udelukkende et estimat til hvor lang tid, at vi opbevarer gældende personoplysninger, vedrørende identifikationspapirer såvel personoplysninger relateret til ordre. Tidsrammerne for de enkelte personoplysninger kan enten blive forlænget eller forkortet, såfremt de nye regulativer – der snart bliver indført i forbindelse med kryptovaluta-virksomheder (herunder BetterCoins.dk ApS) – påkræver dette. Så snart vi får besked herom, opdaterer vi ovenstående.

Det er udelukkende direktøren for BetterCoins.dk ApS – Mads Eberhardt – som har adgang til dine personoplysninger.

7. Dine personoplysninger – dine rettigheder

Det er meget vigtigt for os, at det altid er dig, der har ret til dine personoplysninger. Ikke os. Det gør, at du har nogle rettigheder i forbindelse med vores behandling såvel opbevaring af dine personoplysninger. De er følgende:

  • du har ret til at få indsigt i dine personoplysninger, som vi har registreret om dig
  • du har til enhver tid ret til at anmode om sletning af dine personoplysninger
  • du har til enhver tid ret til at anmode om begrænset behandling såvel opbevaring af dine personoplysninger
  • du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til behandling af dine personoplysninger. Dette vil dog ikke påvirke lovpligtige behandlinger af tidligere personoplysninger
  • du har mulighed for at indgive en klage til f.eks. Datatilsynet eller et andet databeskyttelsestilsyn
  • du har til enhver tid ret til at modtage samtlige af dine oplyste personoplysninger i et letlæseligt format

Ønsker du at benytte dig af én eller flere af ovenstående rettigheder, bedes du kontakte os på support@bettercoins.dk. Vi udarbejder en konkret vurdering af hver enkelt henvendelse, hvorfor det nødvendigvis ikke er muligt, at vi kan efterleve dit krav, f.eks. grundet dansk lovgivning.

8. Opdatering af vores persondatapoltik

Vi forbeholder os retten til løbende at opdatere, slette og modificere vores persondatapolitik. En revideret udgave af vores persondatapolitik vil blive offentligtgjort på denne side, hvorefter vi opdaterer, hvornår at denne revideret version er trådt i kraft.