Ethereum Kurs

 


 

Du kan følge Ethereum kursen på ovenstående graf. Prisen er for én Ethereum. Ændringen symboliserer ændringen i kursen de seneste 24 timer, hvor du kan se den procentvise ændring i den danske krone.

Så mange Ethereum ville du have haft


Ethereum’s kurs har henover de seneste år oplevet en voldsom udviklingen, hvor prisen er steget mange hundred procent. Havde du derfor købt Ethereum for et par år siden ville du i dag havde scoret en særdeles fornuftig gevinst på kursstigningerne.

Vi har udarbejdet en formular, der for sjov viser, hvor mange Ethereum, som du ville have haft, såfremt du havde købt Ethereum for blot et par år siden. Du indtaster blot et potentielt beløb, som du kunne have købt Ethereum for, hvorefter du vælger en potentielt måned, hvor købet kunne være foretaget. Når det er gjort, vil formularen automatisk udregne, hvor mange Ethereum du ville have haft i dag.

 

""
1
InvesteringIndtast potentiel investering i DKK

Du ville ca. have fået så mange Ethereum:

[field1/field2] Ethereum

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

 

Hvad er Ethereum?


Mange sammenligner fejlagtigt Bitcoin med Ethereum. Bitcoin og Ethereum er dog vidt forskellige, og løser ikke de samme problemstillinger. Men understøtter faktisk hinanden godt i forhold til de problemstillinger, som de løser. Hvor Bitcoin er en reel valuta, som muliggør pengeoverførsler samt værdiopbevaring, så ønsker Ethereum at gøre det nemt såvel bekvemt at udvikle samt distribuere andre kryptovalutaer ovenpå Ethereum-teknolgien.

I grove træk kan man kategorisere Ethereum som værende en udviklingsplatform, hvorpå man nemt og bekvemt kan udvikle decentraliseret applikationer. Det er en udviklingsplatform, der vel og mærke baserer sig på Blockchain-teknologi ligesom Bitcoin. Det gør, at ingen kan modificere eller slette data, da alle har lige adgang til denne data såvel råderet over den. Der opstår derved ikke censur, nedetid, svindel eller tredjeparter, der ændrer dataene.

Følg Ethereum kursen i realtid, så du altid er opdateret på, hvordan kursen udvikler sig. På billedet ses logoet for EthereumSelve Ethereum-netværket er også decentraliseret – ligesom de applikationer, som benytter netværket til at fungere. Det vil sige – at ligesom de dataer, som er placeret på netværket – så kan ingen bestemme over Ethereum. På samme tid oplever netværket heller ingen nedetid, da dette er vedligeholdt af tusindvis af computere i hele verden, som driver netværket. Skulle én af disse computere bryde ned, så fortsætter netværket med at fungere, da en anden computer vil tage over.

En stor del af Ethereum er de såkaldte ‘smart contracts’. Udviklere kan på Ethereum-netværket nemt skabe ‘smart contracts’. Det er forudbestemte scripts, der kan håndtere ændringer på netværket, når bestemte forudsætninger skabes. Et eksempel på dette kan være, at Martin skal have en betaling på kr. 500, når han har leveret 5 grafiske billeder. Når Martin så leverer disse 5 grafiske billeder, vil han automatisk få betalingen, da denne håndteres af en ‘smart contract”.

En forklaring om, hvordan Ethereum fungerer er ikke en hel forklaring uden at forklare om Ether. Ether er kryptovalutaen bag Ethereum. Det vil sige, at Ethereum er platformen, hvor Ether er selve kryptovalutaen, som du køber. Det er til trods for, at kryptovalutaen ofte er brandet som værende Ethereum. Det skyldes, at mange forveksler Ethereum med Ether, hvorfor det efterhånden er blevet mere normalt at sige, at man handler med Ethereum fremfor Ether.

Men skal man forklare det korrekt, så handler man med Ether. Ikke direkte med Ethereum, da dette som forklaret er platformen – og ikke kan handles med. Ether er drivkræften bag netværket. Ligesom et fly skal bruge brændstof for at fungere, så skal Ethereum også bruge det for at fungere. Hvor der bliver benyttet fossile brændstoffer ved fly, så benytter Ethereum-netværket Ether som sit brændstof. Det vil sige, at man betaler Ether, når man ønsker at Ethereum-netværket skal håndtere en ændring ved en applikation.