5 tips til dig, som køber Bitcoins for første gang

Teamet hos BetterCoins.dkBitcoin, Blockchain og kryptovalutaer

I denne guide giver vi tips til dig, som aldrig har købt Bitcoins før. Det gør vi for at give en øget forståelse for, hvad man bør være opmærksom på, som førstegangs køber med Bitcoins

Har du aldrig ejet en Bitcoin før, så kan det være forvirrende, hvorledes den digitale valuta fungerer, og hvorledes man nemmest kommer i gang med Bitcoin. Når rutineret Bitcoin-entusiaster så begynder at snakke om sikkerhed og termer såsom private keys og wallets, så bliver du endnu mere forvirret, for hvad er det overhovedet? Sådan har mange det med Bitcoins, idet der er tale om en ny teknologi, som tager tid at forstå til fulde.

Hvis du er en af dem, som gerne vil begynde at have Bitcoins, men står af når det bliver for kompleks, så er du kommet til rette sted. Vi lever og ånder for at flere og flere bliver introduceret til Bitcoins, hvorfor vi har lavet en guide med tips til dig, som køber Bitcoins for første gang. Disse tips er de absolut mest elementære tips at have styr på, førend du køber Bitcoins. Har du styr på disse tips ved Bitcoin, så er du – efter vores mening – parat til at købe og opbevare Bitcoins, da du derved har en grundlæggende forståelse herom.

1. Lær at forstå Bitcoin

Første tip er meget basalt; Har du ikke allerede gjort det, bør du straks sætte dig i Bitcoin, og få en forståelse for hvorledes Bitcoin fungerer. Uagtet hvad man køber eller investerer i, så bør man altid have en grundlægende forståelse for, hvad det er, og hvad det kan. Det gælder uanset om man anser købet som en investering. Eller det blot er et helt almindeligt køb, som når man går ind i supermarkedet. Sådan er det også med Bitcoin.

Førend man køber Bitcoins, bør man sætte sig ind i, hvorledes den bagliggende teknologien fungerer, og hvorfor Bitcoin er så revolutionerende. Man bør aldrig gå ind i Bitcoin, bare fordi en anden siger, at man bør gøre det. Det er derfor særdeles vigtigt, at du ved, hvad du køber, når du køber en Bitcoin, og kender til den bagliggende teknologi for at have en forståelse for, hvorledes det hænger sammen.

På BetterCoins.dk har vi flere introduktioner til Bitcoin, hvor vi anbefaler denne. På den side kan du frit vælge mellem forskellige introduktioner til Bitcoin-teknologien, alt efter hvor meget du ønsker at vide.

2. Vælg en wallet efter dine behov

En Bitcoin-Wallet fra Exodus - Super god og intuitiv walletNår du har læst omkring Bitcoin og den bagliggende teknologi, er du klar til at vælge din Bitcoin wallet. En Bitcoin wallet er en pengepung for dine Bitcoins, hvor du sender, modtager og ser din beholdning af Bitcoins. En Bitcoin wallet kan i mange henseender sammenlignes med en netbank, bare hvor du har ansvaret for at opbevare dine penge sikkert.

Der findes mange forskellige wallets til samtlige enheder fra mobilen over computeren til ens browser. De enkelte wallets har varierende funktioner i form af backup, design og funktionalitet. Det er derfor vigtigt, at man læser på de enkelte wallets, og vælger den der passer bedst til ens behov, alt efter om man f.eks. vægter sikkerhed over funktionalitet og omvendt. Vi har lavet en guide til at vælge den rigtige Bitcoin wallet. Den finder du her.

Ønsker du senere at skifte wallet, så er der ingen skade sket. Du sender blot dine Bitcoins til din nye wallet, og så er du ellers klar til at benytte den. Det er derfor ikke livsnødvendigt at vælge korrekt første gang. Det er blot en god idé at få afklaret ens behov til sin wallet før eller siden.

3. Sikkerhed fremfor alt

Når du har valgt din Bitcoin wallet, og du har fået opsat den korrekt, skal du begynde at tænke på sikkerheden. Det er et kedeligt, men meget væsentligt emne, idet det forhindrer at uønsket gæster kan stjæle dine Bitcoins. Mange begyndere til Bitcoin glemmer oftest at tænke på sikkerheden, hvilket desværre kan ende med at koste værditab.

De enkelte wallet har forskellige sikkerhedsprocedure og måder, hvorpå man tager backup. Exodus, hvilken er en wallet, vi anbefaler til computere. Den tager automatisk backup, så længe man har opsat den korrekt, hvor andre wallets ikke tager backup pr. automatik. Det er derfor særdeles vigtigt, at du læser op omkring sikkerhedsprocedurerne til den wallet, som du har valgt. Det vil mindske chancerne betydeligt for, at du får ubudne gæster.

Et andet godt råd uagtet dit valg er wallet er også udelukkende at benytte stærke og varierende adgangskoder samt benytte dig af to-faktor-autentifikation, hvis din wallet tillader dette. Det øger sikkerheden betragteligt.

4. Tjek din Bitcoin adresse

I denne guide giver vi tips til dig, som ønsker at købe Bitcoins for første gangSådan som Bitcoin-teknologien fungerer, så er det ikke muligt at tilbageføre en transaktion, som man kender fra bankoverførsler. I det sekund en transaktion bliver foretaget er den endelig. Er man så uheldig, at man kommer til at sende Bitcoins til en forkert adresse, anser man dem som værende tabt, idet man ikke kan tilbageføre transaktionen.

Derfor er det anbefalingsværdigt, at man dobbelt tjekker, at en respektive Bitcoin adresse er korrekt, før man foretager transaktionen; ‘Better safe than sorry’ kunne vist ikke være mere korrekt i den sammenhæng.

5. Slå koldt vand i blodet

I takt med at Bitcoin vinder indpas blandt den brede befolkning, ser man at mange spekulerer i Bitcoin, hvorfor at kursen svinger meget. Det er grundet, at Bitcoin kursen er styret af udbud og efterspørgsel, som er et udtryk for markedsmekanismen. Ved Bitcoin er der heller ingen stater, der regulerer valutaen for at forhindre større udsving. Oftest ved offentliggørelsen af markante nyheder ser man, at kursen enten tager et stort dyk nedad eller fortsætter brat opad. Det er grundet en faldende eller øget tro’ på Bitcoin blandt verdensbefolkningen.

Det er i særdeleshed vigtigt, at være indforstået med en svingende kurs, og slå koldt vandt i blodet, på trods af massive fald, når man er Bitcoin-indehaver. Massive fald er en naturlig del af at have Bitcoins. Man bør blot forsøge at slå koldt vandt i blodet og for alt i verden undgå at paniksælge. Det gode ved det hele er dog, at det statistisk set går mere op end ned med Bitcoins.