Sådan opbevarer du Bitcoins på en Android wallet

Teamet hos BetterCoins.dkBitcoin wallets

På billedet ses en Android-enhed med et Bitcoin-logo, hvorefter der står: Bitcoin wallet til Android nedenfor

En Bitcoin wallet er en digital pengepung, hvorpå ens Bitcoins eller andre kryptovalutaer bliver opbevaret. Det er også her, at man sender og modtager Bitcoins ved hjælp af ens Bitcoin adresse. En Bitcoin wallet er på mange sammenlignelige med en netbank. I grove træk er forskellen blot, at man selv er ansvarlig for at opbevare sine Bitcoins sikkert, så man undgår værditab.

Der findes et hav af wallets til samtlige enheder og styresystemer fra iPhone over computeren til Android. Denne guide tager udgangspunkt i sidstnævnte styresystem. Her guider vi dig gennem opsætningen af vores fortrukne wallet til Android-enheder kaldet Mycelium. Mycelium er en intuitiv og brugervenlig wallet. Uagtet din forståelse for Bitcoin wallets, så kan du sagtens opsætte Mycelium på blot et par minutter, især hvis du læner dig op af vores guide. Vores guide går i detaljer omkring opsættelsen af Mycelium, de sikkerhedsforanstaltninger du bør have på plads og hvorledes du modtager Bitcoins på din Mycelium-wallet for første gang.

Trin 1 – Installer Mycelium

Førend vi kan opsætte Mycelium, så skal vi have appen installeret på vores givne enhed. Dette gøres blot ved at åbne Google Play, hvorefter vi finder Mycelium. Når vi har fundet Mycelium – som anvist på nedenstående billede – så er det blot at installere appen, som du ville gøre med hvilken som helst anden app.

Her ses en Bitcoin wallet kaldet Mycelium i Google Play

Trin 2 – Åbn Mycelium

Når du har fået installeret Mycelium korrekt på din enhed, så er næste trin at opsætte din wallet. Det gøres ved at åbne Mycelium. Når man åbner Mycelium for første gang, så bliver man mødt med følgende spørgsmål; hvorvidt man ønsker at lave en ny wallet eller gendanne en eksisterende wallet hos Mycelium. Såfremt du aldrig har benyttet Mycelium før, så bedes du klikke på “Opret ny” for at oprette din første Bitcoin wallet.

Opret ny Bitcoin-wallet hos Mycelium til Android-enheder

Herefter opretter Mycelium en Bitcoin wallet til dig. Det tager et øjeblik, hvor du alt i mens bliver mødt med følgende venteskærm.

Mycelium laver en ny Bitcoin wallet til dig. På følgende billede ses det, hvorledes Mycelium ser ud, når de forbereder en ny Bitcoin-wallet

Trin 3 – Opsættelsen af Mycelium

Når Mycelium er færdig med at generere din Bitcoin wallet, så bliver du bedt om at indtaste en valgfri 6 cifret kode. Denne kode skal benyttes hver gang, at du tilgår din wallet fra din enhed, hvorfor det er meget anbefalingsværdigt ikke at opbevare koden på din telefon. Såfremt koden står skrevet andetstedes på din enhed, så har tyveknægte mulighed for at stjæle dit indestående, såfremt de skaffer sig adgang til din enhed. Det er anbefalingsværdigt blot at huske adgangskoden – eller skrive den ned på et stykke papir.

På dette billede ses det, hvorledes man angiver sin adgangskode til sin wallet første gang, at man opretter sin Bitcoin wallet

Trin 4 – Sikkerhed (VIGTIGT)

Dette trin er meget vigtigt, hvor det i særdeleshed er vigtigt, at du ikke blot springer det over. Som sådan kan du allerede godt benytte din wallet efter ovenstående trin – men det anbefaler vi på ingen måde. Dette trin omhandler nemlig sikkerheden omkring din wallet, så du fortsat kan tilgå din wallet, såfremt din Android-enhed skulle blive beskadiget eller du på anden vis mister den. Følger du ikke dette trin, så har du ingen mulighed for senere at genskabe din wallet, hvorfor det er så vigtigt at få sikkerheden på plads.

I dette trin opsætter du en gendannelsessætning, som består af 12 ord. Såfremt du mister din telefon, så har til enhver tid mulighed for at gendanne den, såfremt du har skrevet disse ord korrekt ned. Du installerer blot Mycelium på en ny enhed, hvorefter du indtaster din gendannelsessætning i appen, så har du adgang til din wallet igen.

Du opsætter din gendannelsessætning ved at klikke på ikonet oppe i højre hjørne. Når du har gjort det, vil du få vist følgende.

På dette screenshot ses det hvorledes man laver en backup af sin Mycelium Bitcoin wallet til Android-enheder

Dernæst klikker du på Sikkerhedskopiér, hvorefter du vil få vist følgende meddelse:

Dette viser trin 2 af, hvorledes du tager en sikkerhedskopi af din Bitcoin wallet til Android

Her er det blot at klikke Ja til ovenstående meddelse. Dernæst vil du få vist dine 12 ord. Du bedes venligst sikre, at de er skrevet helt korrekt ned, når du er færdig. Er blot et ord forkert – eller i forkert rækkefølge, så vil du ikke længere have mulighed for at gendanne din wallet. Vi anbefaler, at du skriver ordene ned på to stykker papir, hvorefter du opbevarer dem sikkert på to forskellige lokationer for optimal sikkerhed. Opbevar aldrig din gendannelsessætning online eller på din telefon, hverken som screenshot eller nedskrevet version. Det ville gøre det meget nemt for potentielle tyveknægte at stjæle din beholdning.

Trin 5 – Færdig

Når du er færdig med ovenstående, så er du færdig med opsættelsen af din Mycelium wallet til opbevaring af Bitcoins, hvorefter du vil få vist følgende forside, når du tilgår din wallet på din Android-enhed. Du er nu klar til at købe Bitcoins.

Sådan ser Mycelium ud, når den er opsat på en ens enhed

Vi gør opmærksom på, at Mycelium kan have ændret design, funktioner samt opsætning siden udgivelsen af denne guide, hvorfor du ikke udelukkende skal sætte din lid til guiden. Det er vigtigt, at du anvender Mycelium samt opsætter den efter den gældende version på det givne tidspunkt.

Hertil gøres der opmærksom på, at man altid selv er ansvarlig for at opbevare sine Bitcoins korrekt samt sikkert. BetterCoins.dk ApS fraskriver sit ethvert ansvar herom.