Sådan opsætter du en Bitcoin wallet til Mac, Windows og Linux

Teamet hos BetterCoins.dkBitcoin wallets

I denne guide fortæller, hvordan du installerer samt opsætter en wallet til Bitcoins til Mac, Windows og Linux

En wallet er en digital pengepung for dine Bitcoins samt andre kryptovalutaer. Det er stedet, hvorpå dine Bitcoins bliver opbevaret, så du kan modtage, sende og se din beholdning. En wallet fungerer i store træk som en e-mailkonto. Det vil sige, at du stadig kan modtage Bitcoins, til trods for, at du er offline.

Der findes mange forskellige wallets til et hav af enheder. I denne guide tager vi afsæt i en wallet kaldet Exodus til Mac, PC og Linux. Exodus er en ufattelig intuitiv samt brugervenlig wallet, som mange uden større forståelse for hverken Bitcoin eller Blockchain kan benytte. En af de absolut mest gennemtænkte funktioner med Exodus er, at man ikke løbende skal tage backup. Det sørger Exodus selv for, så længe den er opsat korrekt i starten.

Vi gennemgår slavisk, hvorledes du installerer samt opsætter Exodus til en Mac-computer. Processen er grundlæggende den samme som til både Windows og Linux, så du kan roligt følge denne guide til Exodus til alle tre styresystemer.

Trin 1 – Hent Exodus fra internettet

Førend vi kan gennemgå de yderligere trin, så skal vi hente Exodus ned til computeren. Det gøres ved at tilgå deres hjemmeside her. Før du downloader Exodus, skal du sikre, at du reelt befinder dig på det korrekte domæne. Det gøres ved at tjekke, at du befinder dig på domænet, exodus.io. Hvis det er tilfældet, så er du rimelig sikker på, at du får installeret den korrekte version.

Nu skal vi have installeret Exodus til vores styresystem.

Bitcoin wallet fra Exodus til de gængse styresystemerVi vælger vores styresystem. I dette tilfælde vælger vi Mac, men hvis man har enten Windows eller Linux, så vælger man selvfølgelig dette.

Trin 2 – Installer Exodus på din enhed

Selve installationsprocessen varierer nu en smule alt efter ens styresystem. At installere Exodus minder i høj grad om, når man skal installere hvilket som helst andet program på sin computer.

Screenshot der viser, hvorledes man installerer Exodus til ens computer, i dette tilfælde sin Mac-computer

Med Mac trækker man Exodus over i den anden mappe, hvorefter Exodus er installeret på enheden.

Trin 3 – Opsættelsen af Exodus

Nu skal vi til at opsætte Exodus. For at opsætte Exodus skal vi begynde med at åbne programmet. Når dette er gjort, bliver vi mødt med følgende startside.

På dette billede ses et screenshot af, hvordan Exodus ser ud første gang man bruger wallet'en

Førend vi kan sætte Exodus op, så den fungerer som en wallet, skal vi først sende Bitcoins til den. Det gøres ved at trykke på wallet ude i venstre side, hvorefter man skal sikre, at den står på Bitcoin som nedenstående. Det er meget vigtigt, ellers risikerer vi at sende Bitcoins til en wallet, der er beregnet til at holde andre kryptovaluater, hvilket vil resultere i, at de går tabt.

Send Bitcoins til Exodus for at færdiggøre opsætningen. På billedet ses hvordan man skal sende Bitcoins til Exodus

Når vi har sikret, at den står på Bitcoin skal man klikke på Receive, hvorefter ens adresse bliver vist. Det er den adresse, man skal oplyse, når man køber Bitcoins på BetterCoins.dk eller sender Bitcoins fra hvilken som helst anden wallet. Adresserne vil varierer, men vil nogenlunde se ud som nedenstående. Herefter kopier man sin adresse.

På dette screenshot viser vi, hvorledes du modtager Bitcoins på din wallet

Første gang man køber eller sender Bitcoins til sin Exodus wallet anbefaler vi, at man starter med et mindre beløb, før man føler sig fortrolig med Exodus samt er helt færdig med opsættelsen. Når man er det, kan man begynde at købe eller sende flere. Efter man har sendt Bitcoins til sin adresse går der et par minutter til en time før ens Bitcoins bliver registreret på ens wallet alt efter hvor stort, man har sat ens gebyr. Det ser således ud, når det sker. I vores eksempel sendte vi det, som svarer til kr. 10.

På dette screenshot kan man se, at de Bitcoins vi sendte er modtaget på vores wallet

Trin 4 – Backup af ens wallet

Nu kommer vi til det allervigtigste trin. Det er her, at vi skal sikre, at vi fortsat kan få adgang til vores Bitcoins, til trods for, at vi skulle glemme vores adgangskode eller vores computer skulle bryde ned. Det er derfor altafgørende, at du er ekstra opmærksom under dette trin.

For at sikre, at vi har en backup klikker vi på Backup ude i venstre side. Nu skal vi indtaste vores ønsket adgangskode. Det er anbefalingsværdigt, at man laver en så stærk adgangskode som overhovedet muligt. Gerne så stærk, at Exodus siger ‘Very Strong’.

På billedet ses det hvorledes man skal indtaste sin ønsket adgangskode til sin wallet

Når man har indtastet sin ønsket adgangskode, bliver man bedt om at indtaste den igen, således at man er sikker på, at man har skrevet korrekt første gang.

Næste trin i backup-processen er at skrive sin gendannelsessætning ned. Ligeså med adgangskoden, så bør man aldrig opbevare sin gendannelsessætning online. Hverken i noter på computeren eller som et billede på telefonen. Det eneste rigtige er at skrive både sin adgangskode samt sin gendannelsessætning ned på to forskellige stykker papirer for herefter at opbevare dem sikkert to forskellige steder. Hvis en person får adgang til din gendannelsessætning, så er dine Bitcoins i stor fare for at blive stjålet, så hold den privat. Det giver de absolut bedste betingelser for optimal sikkerhed.

På billedet ses, hvorledes man skal skrive den gendannelsessætning ned, som man bliver præsenteret for

Når du har skrevet din gendannelsessætning ned, så tjek en ekstra gang, at den er skrevet, som Exodus viser dig. Har du skrevet din gendannelsessætning forkert, så er der desværre ikke noget at gøre, hvis du er nødsaget til gendanne din wallet. Derfor er det ufattelig vigtigt, at den er skrevet korrekt. Når du er sikker på det, så kan du fortsætte til næste trin.

På billedet ses et screenshot af, hvordan du skal indtaste din e-mail i Exodus bitcoin wallet, som kan benyttes til at gendanne din wallet, hvis noget skulle gå galt

Ens gendannelsessætning er sidste mulighed, hvis ens computer er brudt ned eller man er kommet til at afinstallere Exodus. Oftest kan man gendanne sin konto ved hjælp af sin adgangskode samt et gendannelseslink, som modtages på e-mail. For at modtage sit gendannelseslink er sidste trin i backup-processen at indtaste sin e-mail. Når man modtager denne e-mail er backup-processen færdiggjort, og man behøves nu ikke længere at tænke på at backup sin wallet løbende.

Exodus sørger løbende for backup, så længe man gemmer adgangskoden, gendannelsessætningen og gendannelseslinket sikkert, så kan man altid tilgå sin wallet. Når man har gennemført backup-processen vil Exodus se ud som følgende.

På billedet ses det, hvordan det ser ud, når man har backup'et sin wallet gennem Exodus

Trin 5 – Vi slår et ekstra slag for sikkerheden

Når du læser denne guide, så vil der sikkert være kommet en nyere version af Exodus. Der vil sikkert være kommet nogle forandringer hvad angår design, men hvor hovedfunktionerne er nogenlunde de samme. Derfor vil du sandsynligvis kunne bruge denne guide ligeså godt som i skrivende stund til de mange kommende versioner af Exodus.

Til trods for det anbefaler vi dog i høj grad, at du læser op omkring Exodus samt dets funktioner på deres egen hjemmeside. Det giver en øget forståelse for, hvad Exodus er og ikke mindst, hvordan deres sikkerhedsprocedure er. Du kan finde meget mere information på deres hjemmeside, her og ligeså på deres supportside, her.

Har du for en mindre formue i Bitcoin, bør du ikke bruge Exodus, men tværtimod investere i en hardware wallet. Det er en mere sikker løsning.

Husk på, at man altid selv er ansvarlig for at opbevare sine Bitcoin sikkert. BetterCoins.dk ApS fraskriver sig ethvert ansvar.