Bitcoin Kurs

 


 

Ovenstående graf viser Bitcoin kursen i realtid i den danske krone. Prisen er for én Bitcoin. Ændringen symboliserer ændringen i kursen de seneste 24 timer, hvor du både kan se den procentvise ændring samt den samlet ændring.

Historisk Bitcoin Kurs

 


 

Ovenstående graf viser Bitcoin kursen historisk set til i dag, hvor du har mulighed for at ændre det ønsket interval. Du kan ændre det fra 1 måned over 12 måneder til hele 24 måneder, svarende til de seneste 2 år. Prisen, der bliver vist, er for én Bitcoin i den Amerikanske dollar. Grafen giver et godt billede på, hvorledes Bitcoin prisen har udviklet sig den seneste tid.

Så mange Bitcoins ville du have haft


Siden grundlæggelsen af Bitcoin, er kursen på Bitcoin blot fortsat opad. Hvis man var en af dem, der købte Bitcoin dengang, hvor valutaen lå på blot et par øre, så står man i dag til have scoret en klækkelig fortjeneste. Vi har udarbejdet en formular, der for sjov viser, hvor mange Bitcoins, man ville have haft, hvis man købte Bitcoins for et par år tilbage.

Du indtaster blot et beløb i den danske krone samt vælger en måned, hvor købet kunne være foretaget. Hvorefter udregner formularen automatisk hvor mange Bitcoins, du cirka ville have haft i dag.

 

""
1
InvesteringIndtast potentiel investering i DKK

Du ville ca. have fået så mange Bitcoins:

[field1/field2] Bitcoins

Previous
Next

 

Om Bitcoin Kurs


Bitcoin er hverken styret eller kontrolleret af stater eller banker. Det angår også prisen på Bitcoin. Ved traditionelle valutaer har statslige organisationer stor indflydelse på, hvorledes kursen udvikler sig. En af de overvejende faktorer, der påvirker prisen, er f.eks. pengeskabelse. Det kender vi fra den Danske krone, hvor Nationalbanken er den styrelse, der sørger for at kontrollere kronen. Nationalbanken sørger for at regulere kronen, så den altid holder samme kurs mod euro’en. Det bliver gjort, fordi vi har bestemt fastkurspolitik ved lov. Derved har andre end staten særdeles lidt påvirkning på, hvordan kursen på kronen udvikler sig.

Dette er logoet for Bitcoin. På siden kan du se Bitcoin kurs i realtid samt se den historiske udvikling i kursenIdet Bitcoin er helt uden indflydelse fra stater samt banker, er det udelukkende brugerne, der styrer kursen på Bitcoin. Den bliver styret af markedsmekanismen. Det er udtryk for udbud og efterspørgsel på Bitcoins blandt verdensbefolkningen. Udbuddet er et udtryk af, hvor mange eller få der ønsker at afsætte Bitcoins, hvor efterspørgslen er et udtryk for, hvor mange eller få der ønsker at købe Bitcoins. Disse to faktorer bestemmer endegyldigt, hvordan Bitcoin kursen udvikler sig. Oftest gælder det at jo større efterspørgsel, desto højere pris, hvor jo større udbud er lig lavere pris.

Et af de elementære elementer, der har været drivkraften bag Bitcoin kursens massive stigninger de senere år er udbuddet. Da Bitcoin er decentraliseret bliver der frigivet nye Bitcoins i cirkulation efter et fastsat interval. Et fastsat interval som alle er bekendt med. Det kontrollerer delvist udbuddet af Bitcoins på et minimum. Det gør det, idet der ikke pludseligt forekommer mange nye Bitcoins i cirkulation, som potentielt kunne blive sat til salg – og skabe et stort udbud. Der kommer udelukkende et minimum af nye Bitcoins i cirkulation, hvilket andet end lige giver Bitcoin prisen et positivt momentum.

Et ændrende udbud samt efterspørgsel er oftest udtryk for en øget eller faldende tro’ på Bitcoin som værende valuta. Det kan være, at der er offentliggjort nyheder, der styrker troen bredt blandt brugerne på Bitcoin eller omvendt. Positive nyheder vil naturligvis give kursen et positivt momentum, hvor negative nyheder vil have den modsatte effekt. En anden væsenlig effekt på Bitcoin kursen er nye personer, der bliver introduceret til Bitcoin. Jo flere nye personer, der bliver introduceret til Bitcoin, desto større vil efterspørgslen være. Derfor er altovervejende at nye personer bliver introduceret til Bitcoin for fortsat at skabe en større efterspørgsel.

Et anden væsentlig element, der har stor betydning på Bitcoin prisen er spekulation. Spekulation må man ikke forglemme, når man snakker om kurs på Bitcoin, da den har større betydning end som så. Oftest ser man nemlig, at kursen til en vis grad bliver drevet af spekulationer. Det gælder især hvis kursen tager store dyk nedad eller store brat opad på forholdsvis kort tid. Det er også grunden til, at man ser, at Bitcoin kursen er særdeles volatil. Det vil sige, at man ser store udsving – både gode og dårlige – på forholdsvis kort tid. Når man køber Bitcoins, er der derfor heller ingen garanti for, at kursen vil udvikle sig på en bestemt måde over den næste tid. Man kan have teorier omkring udviklingen, men basalt set er der ingen der ved, hvorledes Bitcoin kursen udvikler sig.

Dét skaber Bitcoin værdi


Når man snakker om Bitcoin kurs er det også vigtigt at snakke om, hvad det er, der giver Bitcoin værdi. For uden værdi ville Bitcoin ikke have en pris, idet der ingen efterspørgsel ville være. Derfor er værdien, som Bitcoin skaber et elementært emne at snakke om, når man snakker om kursen. Men hvad er det så, der giver Bitcoin værdi?

Alle valutaer er bygget omkring en social konstruktion. Det vil sige, at vi socialt er blevet enige om, at vi tillægger en respektive valuta værdi. Det er til trods for, at værdien vi tillægger oftest er markant mere end den værdi, som det koster at trykke eller skabe valutaen. Sådan gælder det med den danske krone samt den amerikanske dollar. De har udelukkende en værdi, fordi vi i samfundet tillægger valutaerne værdi. Det til trods for at det ikke koster 100 kr. at trykke end 100-kroneseddel, men snarer meget mindre.

Sådan foregår det også med Bitcoin. Vi tillægger Bitcoin en værdi, der udmønter sig i et udbud og efterspørgsel, som er sigende for Bitcoin kursen. Jo højere værdi vi tillægger Bitcoin, desto højere vil kursen være. Det er dog ikke udelukkende den værdi, vi tillægger valutaen, som har indvirkning på kursen. Det handler også om den værdi, som Bitcoin skaber i samfundet. En øget værdi i samfundet tilstedekommer oftest fra f.eks. øget opmærksomhed, og flere betalingsmuligheder med valutaen. Når den lokale brugerbar begynder at modtage Bitcoins, så skaber det værdi for Bitcoin samt i samfundet. Det vil tillige give en højere kurs for Bitcoin.